Legfrissebb bejegyzések:
2017-02-22
Fénykép alapján rajzolt logó
 | részletek
Az egyik különös és ritka grafikai megoldás logótervezésnél, amikor a megrendelő kívánságára fotó alapján kell megrajzolni az embléma grafikus tartalmát. Ilyen tervezést kért tőlünk a Karszt...
2017-02-02
Könyvborító tervezése
 | részletek
A számítógépes grafika előtti korszakban kiemelt, fontos valamint megtisztelő grafikai feladat volt egy grafikus számára könyvborító tervezése. A Civertan Grafikai Stúdió minden évben számos...
2017-01-28
Kolbász áru címke csomagolási előírások
 | részletek
Gyakran minket - a kolbász és szalámi tervezést készítő húsipari - árucímke tervező grafikus céget kérdeznek meg a termelők, hogy mit kell tartalmaznia a címkének; ezért néhányat...
»» minden bejegyzés

weboldal illusztráció

Aki sokat böngészik a világhálón honlapokat kutatva, tapasztalja hogy milyen egyszerű és sokszor sajnos igénytelen egy-egy weboldal illusztrálása.

Egy szöveggel teletűzdelt weblap elriaszthatja az olvasót, hogy további tartalmat keressen a homepage-en. Legtöbb esetben olyan illusztrációkat vélek felfedezni honlapokon, amelyek ingyenes képtárakból kerülnek be a honlapokba, vagy pedig lopott képet, grafikát használnak fel. Abban biztos vagyok, hogy nemsokára a képlopások ideje lejár, mivel egyre többen figyelik az ilyen felhasználásokat, és keresik fel az illegális tartalom feltöltőt. Velem is pont a napokban fordult elő, hogy nekem mint startlapszerkesztőnek javasoltak egyik linkgyűjteményembe egy új, utazással foglalkozó weboldalt, melynek címlapján ott díszelgett cégem, a Civertan Grafikai Stúdió egyik hévízi légifotója. Nem örültem neki, és hosszas levelezésbe kezdtem a weboldal kialakítójával. Végül egyezségre jutottunk.

Ha az illusztráció szót a lexikonban vizsgáljuk azt találjuk, hogy az illusztráció valamilyen nyomtatott szöveg, esetünkben weboldal szövegének szemléltetésére, annak kiegészítésére, vagy magyarázatához szolgáló kép, rajz, ábra. Emlékeimben él még, hogy régen újságok is használtak grafikusokat egy-egy cikk szemléltetéséhez, illusztrációjához, illetve az ilyen illusztrációk használata könyvekben már a XIX. század közepe óta természetes.

A grafikai munkának ez egy megbecsült ága, csak ahogy nézem, a weboldalak esetében - annak könnyű műfajában - nem került széles körben használatossá. Akik használják, azoknál is az történik, hogy elkészül a honlap szövege, és ahhoz keresnek már kész felhasználható, vagy ellopható grafikát. Pedig mennyivel eredményesebb, professzionálisabb lenne, ha vennénk a tartalmat, és azt illusztrálná egy szakember, relatív munkás azaz grafikus, sőt nevezhetjük nevén, illusztrátor.

Régi vágyam teljesült amikor a Civertan Grafikai Stúdiót bízta meg a Corvinus Egyetem a Közösségi Portál a Tiszta Gazdaságért című honlap webdizájnjának kialakításával, és a felkerült szócikkek, tanulmányok ikonnal való, a megkülönböztetést szolgáló grafikai megjelenítés elkészítésével, valamint egyes kiemelt szócikk, témakör grafikájának elkészítésével.

A munka úgy zajlott, hogy összeült a Civertan dreamteam, azaz a kreatív és a grafikai rész, és a témakörökhöz ötleteltünk, melyet a grafikusok megrajzoltak, elkészítettek. Miért is kellett ilyen sokat beszélni erről? Ha megnézik a tartalomjegyzéket rögtön kiderül, hogy nem minden témakör tűnik elsőre, sőt ötödik megtekintésre sem egyszerűnek. Pl. versenyszféra átláthatóvá tétele. A munkát terhelő adók és járulékok. Az erőfölénnyel való visszaélés. Vagy a tőkepiaci visszaélések. A weboldal ezen a linken megtekinthető, és az illusztrációk közül a kedvencem itt a bejegyzésben is látható.

Rejtett gazdaság mérete és változása
Egyik fontos témánk volt a Rejtett gazdaság mérete és változása - link

Az illusztráció mellett ilyen tartalmú tanulmányok szerepelnek a weboldalon: A rejtett gazdaság mérése és visszaszorításának lehetőségei: A tanulmány a rejtett gazdasági tevékenységek elemeinek becslési módszereivel (direkt, indirekt módszer), visszaszorításának gazdaságpolitikai és adminisztratív eszközeivel foglalkozik.

Arra gondoltam, hogy továbbra is szívesen vállalnánk ilyen feladatot, és ezt megpróbálom egy önálló honlapon megfogalmazni, bemutatni.

Grafikusaink illusztrálják weboldalát - kérje személyes ajánlatunkat! | Email: civertan@civertan.hu

>> Arculatikézikönyv.lap.hu:
Az arculati kézikönyv a rendszerbe foglalt arculati elemek kodifikálása, szabályok, alkalmazások, tiltások rögzítése. A kézikönyv feladata, hogy a későbbiekben felmerülő vizuális arculati elemek elkészítéséhez segítséget nyújtson a tervezőknek és a kivitelezőknek. Arculattervező cégek, pályázatok, webarculatok, tervek, sablonok, tervezők, nemzetközi cégek szakkönyvek a témában.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.