Legfrissebb bejegyzések:
2017-08-31
Paks turisztikai infó táblái
 | részletek
Turisztikai célra információs táblákat állított ki Paks városa, a település kiemelt pontjaira. A közterületi tájékoztató táblák grafikáját a Civertan Grafikai Stúdió készítette, Ferenc Tamás...
2017-08-28
Logóminták megtekinthetők
 | részletek
Amikor egy grafikai cég weboldalát tekintik meg az érdeklődők, általában két dolgot néznek meg először; milyen árfekvésben dolgozik a cég és milyen partnerekkel, referenciákkal rendelkezik. A...
2017-08-22
Mennyibe kerül egy logótervezés – mennyit ér egy új logó?
 | részletek
Természetesen minden logótervezési folyamatot megelőz egy árajánlat kérés és annak elkészítése. Azt hogy egy grafikus vállalkozás készít, tervez meg egy logót, az csak az egyik része annak a...
»» minden bejegyzés

Ha logó tervező grafikust keres

Nehéz az ügyben tanácsot adni, hogy minek alapján válassza ki céges grafikai megjelenésének tervezőjét, logó tervezőjének dizájnerét a weboldalak ajánlatai közül. Pár mondatos segítséget mégis megfogalmaztunk a Civertan Grafikai Stúdió tapasztalatai alapján.
Tízéves grafikai gyakorlatunk azt mutatja, hogy az internet mindent elbír, ezért ott egy honlapon könnyű ígérni bármit.
Ezekből kiválasztottunk néhányat, ami szerintünk elgondolkodtató.


Az egyik ilyen ajánlat, aki azt ígéri, hogy már holnap elkezdi a megrendelőnek tervezni az arculatát. Itt számomra mint cégvezetőnek is fontos a kérdés, hogy hogyan teheti ezt, mert ha ráér, nincs munkája, ami igaz volt múlt kedden, ígéret mára, és ígéret a jövőre is. Ezzel persze nem azt állítanám hogy nem tehetséges grafikus áll az ajánlat mögött, hanem a reklámajánlatra reflektáltam.
Olyan ajánlatot is lehet olvasni a világhálón, amiben azt ígérik, hogy négy grafikus szakember közös konzultációja alapján jön létre a grafikai terv a megrendelő megbízása alapján. Ezt én igazából elképzelni sem tudom – hogyan lehetséges.
A megszaporodott arculattervezési ajánlatok között jól felismerhető az, aki csak weboldal referenciával rendelkezik, és vállal logó tervezést. Ezeknél az a bökkenő, hogy a nyomdai terv felhasználás más ismereteket kíván és más kivitelezést feltételez.
Valószínűleg örök igazság az, hogy a referenciák alapján érdemes választani.
Az árat itt nem sorolnám a kiválasztás kritériumai közé, mivel nap mint nap tapasztalom, hogy sokan igyekeznek a könnyű, számítógépes programok miatt devalválni a tervező grafikusi munkákat. Egy szó mint száz, a referenciák, azok hangulata, és a weboldal hangvétele ami szerint én döntenék.

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.