Legfrissebb bejegyzések:
2017-02-22
Fénykép alapján rajzolt logó
 | részletek
Az egyik különös és ritka grafikai megoldás logótervezésnél, amikor a megrendelő kívánságára fotó alapján kell megrajzolni az embléma grafikus tartalmát. Ilyen tervezést kért tőlünk a Karszt...
2017-02-02
Könyvborító tervezése
 | részletek
A számítógépes grafika előtti korszakban kiemelt, fontos valamint megtisztelő grafikai feladat volt egy grafikus számára könyvborító tervezése. A Civertan Grafikai Stúdió minden évben számos...
2017-01-28
Kolbász áru címke csomagolási előírások
 | részletek
Gyakran minket - a kolbász és szalámi tervezést készítő húsipari - árucímke tervező grafikus céget kérdeznek meg a termelők, hogy mit kell tartalmaznia a címkének; ezért néhányat...
»» minden bejegyzés

Ha logó tervező grafikust keres

Nehéz az ügyben tanácsot adni, hogy minek alapján válassza ki céges grafikai megjelenésének tervezőjét, logó tervezőjének dizájnerét a weboldalak ajánlatai közül. Pár mondatos segítséget mégis megfogalmaztunk a Civertan Grafikai Stúdió tapasztalatai alapján.
Tízéves grafikai gyakorlatunk azt mutatja, hogy az internet mindent elbír, ezért ott egy honlapon könnyű ígérni bármit.
Ezekből kiválasztottunk néhányat, ami szerintünk elgondolkodtató.


Az egyik ilyen ajánlat, aki azt ígéri, hogy már holnap elkezdi a megrendelőnek tervezni az arculatát. Itt számomra mint cégvezetőnek is fontos a kérdés, hogy hogyan teheti ezt, mert ha ráér, nincs munkája, ami igaz volt múlt kedden, ígéret mára, és ígéret a jövőre is. Ezzel persze nem azt állítanám hogy nem tehetséges grafikus áll az ajánlat mögött, hanem a reklámajánlatra reflektáltam.
Olyan ajánlatot is lehet olvasni a világhálón, amiben azt ígérik, hogy négy grafikus szakember közös konzultációja alapján jön létre a grafikai terv a megrendelő megbízása alapján. Ezt én igazából elképzelni sem tudom – hogyan lehetséges.
A megszaporodott arculattervezési ajánlatok között jól felismerhető az, aki csak weboldal referenciával rendelkezik, és vállal logó tervezést. Ezeknél az a bökkenő, hogy a nyomdai terv felhasználás más ismereteket kíván és más kivitelezést feltételez.
Valószínűleg örök igazság az, hogy a referenciák alapján érdemes választani.
Az árat itt nem sorolnám a kiválasztás kritériumai közé, mivel nap mint nap tapasztalom, hogy sokan igyekeznek a könnyű, számítógépes programok miatt devalválni a tervező grafikusi munkákat. Egy szó mint száz, a referenciák, azok hangulata, és a weboldal hangvétele ami szerint én döntenék.

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.