Legfrissebb bejegyzések:
2018-02-21
Üzletek, vállalkozások beltéri tábláinak grafikai tervezése
 | részletek
Üzlethelyiségek beltéri információs tábláinak tervezését vállaljuk rövid határidővel a vállalkozás arculat tervei szerint. Nemcsak grafikai tervezést készítünk, hanem igény esetén a nyomdai...
2017-12-11
Szórólap tervezés tudományos egyesület számára
 | részletek
A Textilipari Műszaki és Tudományos Egyesület (TMTE) logó és grafikai anyagainak a  megtervezése közben elkészítettük a Tudományos Egyesület arculatát is. A Hungarian Society of Textile Technology...
2017-12-07
Gyümölcslekvár logója és címkéje
 | részletek
2017 karácsonyára, az ünnepi vásárra terveztünk egy vörös áfonya lekvár címkét, a Pállfy Kft-nek. A finom vörös áfonya dzsemet mi is szeretjük, és azt gondoljuk, hogy a karácsonyi vásárban ezzel a...
»» minden bejegyzés

weboldal illusztráció

Aki sokat böngészik a világhálón honlapokat kutatva, tapasztalja hogy milyen egyszerű és sokszor sajnos igénytelen egy-egy weboldal illusztrálása.

Egy szöveggel teletűzdelt weblap elriaszthatja az olvasót, hogy további tartalmat keressen a homepage-en. Legtöbb esetben olyan illusztrációkat vélek felfedezni honlapokon, amelyek ingyenes képtárakból kerülnek be a honlapokba, vagy pedig lopott képet, grafikát használnak fel. Abban biztos vagyok, hogy nemsokára a képlopások ideje lejár, mivel egyre többen figyelik az ilyen felhasználásokat, és keresik fel az illegális tartalom feltöltőt. Velem is pont a napokban fordult elő, hogy nekem mint startlapszerkesztőnek javasoltak egyik linkgyűjteményembe egy új, utazással foglalkozó weboldalt, melynek címlapján ott díszelgett cégem, a Civertan Grafikai Stúdió egyik hévízi légifotója. Nem örültem neki, és hosszas levelezésbe kezdtem a weboldal kialakítójával. Végül egyezségre jutottunk.

Ha az illusztráció szót a lexikonban vizsgáljuk azt találjuk, hogy az illusztráció valamilyen nyomtatott szöveg, esetünkben weboldal szövegének szemléltetésére, annak kiegészítésére, vagy magyarázatához szolgáló kép, rajz, ábra. Emlékeimben él még, hogy régen újságok is használtak grafikusokat egy-egy cikk szemléltetéséhez, illusztrációjához, illetve az ilyen illusztrációk használata könyvekben már a XIX. század közepe óta természetes.

A grafikai munkának ez egy megbecsült ága, csak ahogy nézem, a weboldalak esetében - annak könnyű műfajában - nem került széles körben használatossá. Akik használják, azoknál is az történik, hogy elkészül a honlap szövege, és ahhoz keresnek már kész felhasználható, vagy ellopható grafikát. Pedig mennyivel eredményesebb, professzionálisabb lenne, ha vennénk a tartalmat, és azt illusztrálná egy szakember, relatív munkás azaz grafikus, sőt nevezhetjük nevén, illusztrátor.

Régi vágyam teljesült amikor a Civertan Grafikai Stúdiót bízta meg a Corvinus Egyetem a Közösségi Portál a Tiszta Gazdaságért című honlap webdizájnjának kialakításával, és a felkerült szócikkek, tanulmányok ikonnal való, a megkülönböztetést szolgáló grafikai megjelenítés elkészítésével, valamint egyes kiemelt szócikk, témakör grafikájának elkészítésével.

A munka úgy zajlott, hogy összeült a Civertan dreamteam, azaz a kreatív és a grafikai rész, és a témakörökhöz ötleteltünk, melyet a grafikusok megrajzoltak, elkészítettek. Miért is kellett ilyen sokat beszélni erről? Ha megnézik a tartalomjegyzéket rögtön kiderül, hogy nem minden témakör tűnik elsőre, sőt ötödik megtekintésre sem egyszerűnek. Pl. versenyszféra átláthatóvá tétele. A munkát terhelő adók és járulékok. Az erőfölénnyel való visszaélés. Vagy a tőkepiaci visszaélések. A weboldal ezen a linken megtekinthető, és az illusztrációk közül a kedvencem itt a bejegyzésben is látható.

Rejtett gazdaság mérete és változása
Egyik fontos témánk volt a Rejtett gazdaság mérete és változása - link

Az illusztráció mellett ilyen tartalmú tanulmányok szerepelnek a weboldalon: A rejtett gazdaság mérése és visszaszorításának lehetőségei: A tanulmány a rejtett gazdasági tevékenységek elemeinek becslési módszereivel (direkt, indirekt módszer), visszaszorításának gazdaságpolitikai és adminisztratív eszközeivel foglalkozik.

Arra gondoltam, hogy továbbra is szívesen vállalnánk ilyen feladatot, és ezt megpróbálom egy önálló honlapon megfogalmazni, bemutatni.

Grafikusaink illusztrálják weboldalát - kérje személyes ajánlatunkat! | Email: civertan@civertan.hu

>> Arculatikézikönyv.lap.hu:
Az arculati kézikönyv a rendszerbe foglalt arculati elemek kodifikálása, szabályok, alkalmazások, tiltások rögzítése. A kézikönyv feladata, hogy a későbbiekben felmerülő vizuális arculati elemek elkészítéséhez segítséget nyújtson a tervezőknek és a kivitelezőknek. Arculattervező cégek, pályázatok, webarculatok, tervek, sablonok, tervezők, nemzetközi cégek szakkönyvek a témában.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.