Legfrissebb bejegyzések:
2017-11-12
Miből áll egy grafikai arculat?
 | részletek
Egy cég vagy szolgáltatás grafikai arculatát lépésről lépésre készíti el egy grafikai stúdió. A cég munkájának megismerése után első lépésként mindig a logótervezés kezdődik, ami több forduló után...
2017-11-03
Szó vagy betű logó tervezése
 | részletek
Gyakori grafikus megjelenése egy-egy logónak, olyan cégek esetében - ahol alkotóelemei az egyedi grafikus logónak a webcím, az url vagy a domain név - amikor a vállalkozás vagy szolgáltatás csak az...
2017-11-03
Fekete-fehér és inverz logó tervezése cégeknek
 | részletek
Az egyedi logótervezés során több korrektúra fordulóban egyeztettünk a megrendelővel, hogy milyen felhasznált formái lesznek a szolgáltatásnak vagy cég emblémájának. Amikor az elkészült...
»» minden bejegyzés

Új logót kapott a Katona

Eredményesen zárult a logótervezési pályázat, amelyet Budapest egyik legnépszerűbb színháza, a Katona József Színház hirdetett. A 380 pályázó közül hét jutott tovább a második körbe, végül pedig Szilágyi József munkája bizonyult a legjobbnak. Alább megmutatjuk a dobogósokat is.

logó

A kiírás szerint a színház modern, letisztult, ugyanakkor markáns és a Katona szellemiségéhez igazodó pályaműveket várt. A zsűrit a színház három szakembere, Máté Gábor művészeti igazgató, Mattyasovszky Bence ügyvezető igazgató és Gricz István kommunikációs vezető, valamint Khell Zsolt díszlettervező alkotta.

Szilágyi József munkájánál a zsűri a pályamű letisztult, korszerű kialakítását, valamint a megjelenésben rejlő többszintű szimbólumrendszert értékelte: a K-embléma egyértelmű, a Katonát rövidítő jelentése mellett a kettőspont utal a színház és a néző közötti párbeszédre, a művészi produktum befogadására, a továbbgondolás szükségességére. A vizuális jel szintén értelmezhető a klasszikus színházi maszk és a mai köznapi kommunikációban bevett smiley-jel [ (: ] leképezéseként. Modern megjelenésű emblémáról van szó, amely nyitottságában illeszkedik a Katona József Színház szellemiségéhez, s jól alkalmazható a színház arculatának fejlesztésében.

logó

A pályázat első helyezettje 50 ezer forint + áfa pénzdíjban részesül, emellett 2-2 tiszteletjegyet kap következő az évad tervezett négy nagyszínházi bemutatójára. A második és harmadik helyezettek díjazása egy 4 alkalmas Katona-ajándékutalvány, valamint korábbi előadásaink DVD-csomagja, a második körbe jutott további 3 pályázó pedig 2 alkalmas Katona-ajándékutalványt kap.

Forrás: http://hg.hu/blog

Logo.lap.hu
| Facebook/logo.lap


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.