Legfrissebb bejegyzések:
2017-11-12
Miből áll egy grafikai arculat?
 | részletek
Egy cég vagy szolgáltatás grafikai arculatát lépésről lépésre készíti el egy grafikai stúdió. A cég munkájának megismerése után első lépésként mindig a logótervezés kezdődik, ami több forduló után...
2017-11-03
Szó vagy betű logó tervezése
 | részletek
Gyakori grafikus megjelenése egy-egy logónak, olyan cégek esetében - ahol alkotóelemei az egyedi grafikus logónak a webcím, az url vagy a domain név - amikor a vállalkozás vagy szolgáltatás csak az...
2017-11-03
Fekete-fehér és inverz logó tervezése cégeknek
 | részletek
Az egyedi logótervezés során több korrektúra fordulóban egyeztettünk a megrendelővel, hogy milyen felhasznált formái lesznek a szolgáltatásnak vagy cég emblémájának. Amikor az elkészült...
»» minden bejegyzés

Névjegykártya tervezés

Az egyik leggyakoribb munka, ami a grafikai stúdió életében előfordul a logótervezésen kívül, a névjegykártya szerkesztése és készítése.

Természetesen minden cég egyedi vállalati névjegykártyát szeretne grafikusokkal szerkesztetni és digitális nyomdába, vagy ha nagyobb példányszámról van szó ofszet nyomdával kinyomtatni. A névjegy technikai paraméterei is lehetnek különbözőek, így például hazánkban a legelterjedtebb a 90x50 mm-es, de Európa több országában pedig a  85x55 - ös standard változat - ami kicsit zömökebb, kedvelik.


Amennyiben az arculat indokolja, vagy a feltöltendő információ indokolja, szívesen tervezünk speciális, egyedi akár álló formátumú magán vagy üzleti célú névjegykártyákat. Nem ritka a hajtott kártya, illetve a vágott és stancolt is előfordult már a prakszisunkba. A hajtott névjegykártya nagyon elegáns megjelenést nyújt, és több információt enged meg a felületen elhelyezni.


Gyakori még a kétoldalas névjegy, mely nyelvi mutációt jelenít meg a másik oldalon, illetve magán és üzleti részt is el lehet így különíteni. A papír kiválasztás 300 és 350 grammos méretvastagságú az ajánlott, illetve lehetőség van speciális kreatív papír felhasználására, melynek a kiválasztása befolyásolhatja a nyomdai technikát (A digitális nyomda jellemzően nem tud minden kreatív papírt kezelni). A felületkezelésre matt vagy fényes lakkot lehet alkalmazni, mely egyrészt eleganciát, másrészt tartósságot hozhat a megrendelő számára.


Ami még nagyon fontos, hogy a névjegykártya grafikai terve és egységes megjelenése fontos része az üzleti arculatnak és letisztult stílusában kiválóan olvasható és kellően informatív marad.


Grafikusaink illusztrálják weboldalát - kérje személyes ajánlatunkat! | Email: civertan@civertan.hu


Tekintse meg tervezett névjegyeinket a teljesség igénye nélkül és kérje gyors árajánlatunkat >> itt!

Arculati kézikönyv.lap.hu
| Design.lap.hu


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.