Legfrissebb bejegyzések:
2017-11-12
Miből áll egy grafikai arculat?
 | részletek
Egy cég vagy szolgáltatás grafikai arculatát lépésről lépésre készíti el egy grafikai stúdió. A cég munkájának megismerése után első lépésként mindig a logótervezés kezdődik, ami több forduló után...
2017-11-03
Szó vagy betű logó tervezése
 | részletek
Gyakori grafikus megjelenése egy-egy logónak, olyan cégek esetében - ahol alkotóelemei az egyedi grafikus logónak a webcím, az url vagy a domain név - amikor a vállalkozás vagy szolgáltatás csak az...
2017-11-03
Fekete-fehér és inverz logó tervezése cégeknek
 | részletek
Az egyedi logótervezés során több korrektúra fordulóban egyeztettünk a megrendelővel, hogy milyen felhasznált formái lesznek a szolgáltatásnak vagy cég emblémájának. Amikor az elkészült...
»» minden bejegyzés

42 logó egy témára

Európában jelenleg 42 geopark van, szinte mindegyik rendelkezik önálló honlappal és önálló logóval is. Bár az országok és a területek változnak, az üzenet, az alapkoncepció ugyanaz, így érdekes lehetőséget ad ennek a nagyjából negyven logónak az összehasonlítása.

Plusz kiegészítésként még van egy önálló logója az UNESCO-nak és a Geoparkok Európai szövetségének is. A logókat végig nézve megállapíthatjuk, hogy a grafikusok nem engedték túlzottan szabadjára a fantáziájukat, hiszen a legtöbb logó esetében kevés színnel - jellemzően két-három színnel- és egyszerű, könnyen értelmezhető grafikával oldották meg a feladatot.

Van, ahol a logó inkább egy turisztikai üzenetet fogalmaz meg - jellemző ez a brit helyszínek esetében-, és van néhány látványos, dinamikus grafikával és élénk színekkel megalkotott logó is, amelyek inkább a figyelem felkeltésére hívatottak, kevésbé következtethetők ki belőlük az, hogy mi is látható az adott helyszínen.

nógrád geopark

A magyar embléma -véleményem szerint- a jól sikerültek közé tartozik. Kellemes kivétel - és számomra a legjobb mind közül- a norvégiai Gea Norwegican Geopark színes, ötletes logója, amely jó érzékkel fogta meg azt a sokszínűséget, ami egy geoparkot jellemez, miközben egyértelműen utal arra is, hogy itt elsősorban földtani értékek fogadják a látogatót.

norvég geopark

Forrás: Szépmagyarország.hu

Logó.lap.hu
| Jelkép.lap.hu


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.