Legfrissebb bejegyzések:
2017-12-11
Szórólap tervezés tudományos egyesület számára
 | részletek
A Textilipari Műszaki és Tudományos Egyesület (TMTE) logó és grafikai anyagainak a  megtervezése közben elkészítettük a Tudományos Egyesület arculatát is. A Hungarian Society of Textile Technology...
2017-12-07
Gyümölcslekvár logója és címkéje
 | részletek
2017 karácsonyára, az ünnepi vásárra terveztünk egy vörös áfonya lekvár címkét, a Pállfy Kft-nek. A finom vörös áfonya dzsemet mi is szeretjük, és azt gondoljuk, hogy a karácsonyi vásárban ezzel a...
2017-12-06
Cukrászati logó, grafika tervezése
 | részletek
A jó és ügyes cukrász, szép és finom süteményeket süt, főz. A grafikus szakember finom süteményekért cserébe hasznos és beszédes logót tervez a cukrásznak. Na ez így ebben a formában nem igaz, de...
»» minden bejegyzés

Logógyűjtemény

Dicséretes, hogy egyre szaporodnak a logógyűjtemények az internetes honlapok között, melyek szerepe elsősorban marketinggel foglalkozó munkatársak és grafikai stúdiók számára fontos és közismert. Céljuk alapvetően az, hogy rendszerbe foglalj, archiválja, gyűjtse, és esetleg lehetővé tegye az online feltöltés funkcióval külsős, önkéntes logófeltöltést.

logók

Többféle formátumban jelennek meg ezen formátumban a logók, a profik természetesen a vektoros formátumot kedvelik. Minden grafikai stúdió  munkája során jelentkezett az a probléma, hogy a megrendelő nem tudott megfelelő logót adni a tervezendő felületre, ezért sokszor értékes időt veszített a kreatív munkatárs a logók beszerzésével.

Közismertek azok a logógyűjtemények, akik hobbiból szedik össze azokat az emblémákat, amiket kedvelnek, érdekesnek találnak, illetve nagy számban fellelhetők olyan honlapok, akik a Google egyedi ünnepi, az adott naphoz köthető logóit gyűjtik egy gyűjteménybe.

Érdemes megemlíteni, hogy idegen nyelven is nagy hagyománya van ezeknek a logótáraknak és egy ilyen logókönyvtár milyen látogatottságú, ahhoz csak egy szám, a Brands of the Word, több, mint 30 millió oldalletöltéssel büszkélkedhet. Valószínű ez az ismert legnagyobb logógyűjtemény ami az irodalom szerint több, mint 160 ezer logóval rendelkezik, és ezek a vektoros logók, logógyűjteményből ingyen letölthetőek.

Dizájnerek feltölthetnek logókat, bővíthetik az emblémagyűjteményt.

(www.brandsoftheworld.com)

Logó.lap.hu


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.