Legfrissebb bejegyzések:
2017-11-12
Miből áll egy grafikai arculat?
 | részletek
Egy cég vagy szolgáltatás grafikai arculatát lépésről lépésre készíti el egy grafikai stúdió. A cég munkájának megismerése után első lépésként mindig a logótervezés kezdődik, ami több forduló után...
2017-11-03
Szó vagy betű logó tervezése
 | részletek
Gyakori grafikus megjelenése egy-egy logónak, olyan cégek esetében - ahol alkotóelemei az egyedi grafikus logónak a webcím, az url vagy a domain név - amikor a vállalkozás vagy szolgáltatás csak az...
2017-11-03
Fekete-fehér és inverz logó tervezése cégeknek
 | részletek
Az egyedi logótervezés során több korrektúra fordulóban egyeztettünk a megrendelővel, hogy milyen felhasznált formái lesznek a szolgáltatásnak vagy cég emblémájának. Amikor az elkészült...
»» minden bejegyzés

Könyvborító tervezése - borítóterv

A könyv tervezés azon időszakában, amikor a grafikusok még nem számítógéppel készítették terveiket az egyik legrangosabb grafikusi feladat volt. Majd minden könyvkiadó alkalmazott egy vagy több grafikust, akik nemcsak tördelték, hanem tervezték is a termék megjelenését és a könyv borítót.

A könyv első oldala fontos marketingeszköz, mivel nemcsak, hogy eladnia kell a produktumot, hanem sűrítve tartalmaznia kell annak hangulatát, témáját, és egyben meg kell szólítani azt a célcsoportot, aki megvásárolja.  Egy jó könyvborító befolyásolhatja és meghatározza egy kiadó könyveinek sikerét, vásárlóinak számát.

Mielőtt a Civertan Grafikai Stúdiót megalakítottam volna, a Lipcsei Grafikai és Művészeti Főiskolán volt lehetőségem megtapasztalni ennek a szép szakmának a múltját és a hagyományos kivitelezését. Lipcse városa és ez a Főiskola volt a Könyvművészet központja egész Európában.

Grafikus kollégáink, - akik a könyvborítót tervezik - grafika, illetve tipográfia szakon végeztek az Iparművészeti Egyetemen. Erdély Várai című könyv második kiadásának borítója némi változást hozott az első kiadáshoz képest.

erdélyi várak

A könyv grafikája és tördelése több díjat is nyert a Szép Magyar Könyv pályázaton; így egy Köztársaság Elnöki különdíjat is elnyert a Kiadó és a Civertan Grafikai Stúdió számára.

A könyvborító tervezés tárgyában árajánlatkérő levelét küldje civertan@civertan.hu-ra.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.