Legfrissebb bejegyzések:
2017-11-12
Miből áll egy grafikai arculat?
 | részletek
Egy cég vagy szolgáltatás grafikai arculatát lépésről lépésre készíti el egy grafikai stúdió. A cég munkájának megismerése után első lépésként mindig a logótervezés kezdődik, ami több forduló után...
2017-11-03
Szó vagy betű logó tervezése
 | részletek
Gyakori grafikus megjelenése egy-egy logónak, olyan cégek esetében - ahol alkotóelemei az egyedi grafikus logónak a webcím, az url vagy a domain név - amikor a vállalkozás vagy szolgáltatás csak az...
2017-11-03
Fekete-fehér és inverz logó tervezése cégeknek
 | részletek
Az egyedi logótervezés során több korrektúra fordulóban egyeztettünk a megrendelővel, hogy milyen felhasznált formái lesznek a szolgáltatásnak vagy cég emblémájának. Amikor az elkészült...
»» minden bejegyzés

hogyan dolgozunk?

Hosszú évek során arra a tapasztalatra jutottunk, hogy a grafikusnak nem csupán annyi a feladata, hogy az ügyfél által kívánt paraméterek alapján elkészítse az adott logóterveket, arculati anyagokat vagy kiadványokat. Sokszor már az első lépéseknél hozzá kell tenni a grafikus tervezők kreativitását, ötleteit. Néha segíteni kell döntéseket hozni, meghatározni a továbblépés irányát.
Legyen az bármilyen grafikai, tervezési megoldás, a végleges anyag elkészítéséig több finomhangolásra van szükség. Nincs olyan grafikai munka, mely elsőre sikerülhet. Ezért a legfontosabb, hogy ügyfeleinkkel közösen alakítsuk ki a munka menetét.
Mégis, néhány fontos lépést be kell tartanunk:

 • A megkeresés után a lehető legrövidebb időn belül találkozunk ügyfelünkkel, s egy viszonylag kötetlen beszélgetés keretében rögzítjük, hogy a két fél mit vár a közös munkától. Lépésről-lépésre haladva megegyezünk a szükséges lépésekről.
 • Nagyon fontos, hogy a grafikus teljesen tisztában legyen az ügyfél elvárásaival. Ennek legjobb összefoglalója egy rövid írásmű: a briefing. Ahhoz, hogy jól dolgozhassunk nagyon fontos, hogy az ügyféltől kapott összefoglaló anyagnak tartalmaznia kell az összes fontos információt. A briefing attól válik használhatóvá, hasznossá, ha a következő kritériumoknak megfelel:
  - a lehető legszélesebb háttér-információk sorát tartalmazza,
  - releváns, súlyozott információk,
  - főígéretek és ezekhez kapcsolódó mellékigéretek sorát tartalmazza,
  - valódi célcsoport meghatározás: fogyasztó és márka, cég és ügyfél pontos kapcsolatának leírása, motivációk, kapcsolat,
  - reális időzítés,
  - az anyagleadás és a prezentáció körülményeinek pontos megadása,
  - a döntéshozó és kapcsolattartó személyek megadása,
  - a döntés dátuma és az azt követő lépések.
 • Miután megérkezett az anyag alapos átolvasás, belső értékelés következik. A megdolgozott anyag alapján felmerülő további kérdéseinket újra feltesszük, hogy semmi ne maradjon tisztázatlan. Ezt követően magunk is kutatunk. Háttér információkat keresünk, utánajárunk, s elemezzük a kapott képet.
 • Több lépésben megkezdődik a tervezési munka. Általában több előzetes terv születik, ezeket csapatmunkában szűkítjük, javítjuk, véglegesítjük. Végül 3-5 eltérő javaslat (esetleg ezek verziói) érkezik meg ügyfelünkhöz.

Sikeres szerződéskötés után ügyfeleinkkel folyamatosan együtt dolgozunk, mindenkor rendelkezésre állunk. Nagyobb megrendelések esetén külön kollégánk foglalkozik az adott feladat végrehajtásával.

Logó.lap.hu | Arculatikézikönyv.lap.hu | Designkiadványok.lap.hu | Marketing.lap.hu


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.