Legfrissebb bejegyzések:
2018-02-21
Üzletek, vállalkozások beltéri tábláinak grafikai tervezése
 | részletek
Üzlethelyiségek beltéri információs tábláinak tervezését vállaljuk rövid határidővel a vállalkozás arculat tervei szerint. Nemcsak grafikai tervezést készítünk, hanem igény esetén a nyomdai...
2017-12-11
Szórólap tervezés tudományos egyesület számára
 | részletek
A Textilipari Műszaki és Tudományos Egyesület (TMTE) logó és grafikai anyagainak a  megtervezése közben elkészítettük a Tudományos Egyesület arculatát is. A Hungarian Society of Textile Technology...
2017-12-07
Gyümölcslekvár logója és címkéje
 | részletek
2017 karácsonyára, az ünnepi vásárra terveztünk egy vörös áfonya lekvár címkét, a Pállfy Kft-nek. A finom vörös áfonya dzsemet mi is szeretjük, és azt gondoljuk, hogy a karácsonyi vásárban ezzel a...
»» minden bejegyzés

hogyan dolgozunk?

Hosszú évek során arra a tapasztalatra jutottunk, hogy a grafikusnak nem csupán annyi a feladata, hogy az ügyfél által kívánt paraméterek alapján elkészítse az adott logóterveket, arculati anyagokat vagy kiadványokat. Sokszor már az első lépéseknél hozzá kell tenni a grafikus tervezők kreativitását, ötleteit. Néha segíteni kell döntéseket hozni, meghatározni a továbblépés irányát.
Legyen az bármilyen grafikai, tervezési megoldás, a végleges anyag elkészítéséig több finomhangolásra van szükség. Nincs olyan grafikai munka, mely elsőre sikerülhet. Ezért a legfontosabb, hogy ügyfeleinkkel közösen alakítsuk ki a munka menetét.
Mégis, néhány fontos lépést be kell tartanunk:

 • A megkeresés után a lehető legrövidebb időn belül találkozunk ügyfelünkkel, s egy viszonylag kötetlen beszélgetés keretében rögzítjük, hogy a két fél mit vár a közös munkától. Lépésről-lépésre haladva megegyezünk a szükséges lépésekről.
 • Nagyon fontos, hogy a grafikus teljesen tisztában legyen az ügyfél elvárásaival. Ennek legjobb összefoglalója egy rövid írásmű: a briefing. Ahhoz, hogy jól dolgozhassunk nagyon fontos, hogy az ügyféltől kapott összefoglaló anyagnak tartalmaznia kell az összes fontos információt. A briefing attól válik használhatóvá, hasznossá, ha a következő kritériumoknak megfelel:
  - a lehető legszélesebb háttér-információk sorát tartalmazza,
  - releváns, súlyozott információk,
  - főígéretek és ezekhez kapcsolódó mellékigéretek sorát tartalmazza,
  - valódi célcsoport meghatározás: fogyasztó és márka, cég és ügyfél pontos kapcsolatának leírása, motivációk, kapcsolat,
  - reális időzítés,
  - az anyagleadás és a prezentáció körülményeinek pontos megadása,
  - a döntéshozó és kapcsolattartó személyek megadása,
  - a döntés dátuma és az azt követő lépések.
 • Miután megérkezett az anyag alapos átolvasás, belső értékelés következik. A megdolgozott anyag alapján felmerülő további kérdéseinket újra feltesszük, hogy semmi ne maradjon tisztázatlan. Ezt követően magunk is kutatunk. Háttér információkat keresünk, utánajárunk, s elemezzük a kapott képet.
 • Több lépésben megkezdődik a tervezési munka. Általában több előzetes terv születik, ezeket csapatmunkában szűkítjük, javítjuk, véglegesítjük. Végül 3-5 eltérő javaslat (esetleg ezek verziói) érkezik meg ügyfelünkhöz.

Sikeres szerződéskötés után ügyfeleinkkel folyamatosan együtt dolgozunk, mindenkor rendelkezésre állunk. Nagyobb megrendelések esetén külön kollégánk foglalkozik az adott feladat végrehajtásával.

Logó.lap.hu | Arculatikézikönyv.lap.hu | Designkiadványok.lap.hu | Marketing.lap.hu


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.