Civertan Stúdió   Cím: 1064 Bp., Izabella u. 69.   Telefon: +36 1 332 3261   E-mail: civertan@civertan.hu

Étlaptervezés, étlapgrafika

A vendéglátóhelyek nélkülözhetetlen eszköze az étlap, amely kinézetében, grafikai megjelenésével, véleményem szerint hozzájárulhat ahhoz, hogy egy jó vendéglős megtartsa vendégeit, emlékezetesebbé tegye a gasztronómiai élményt.

Miért is?


Az ételsor vagy a menü kiválasztása az étlap alapján történik, sőt még előbb esetleg a weboldalon, ahol szintén fontos, hogy illusztrált, étvágygerjesztő online étlapok jelenjenek meg az étlapok weboldalán.


Mindannyiunkkal előfordult már, hogy valamelyik éhség túránk során megálltunk egy étterem portája előtt és a kihelyezett étlap alapján próbáltuk eldönteni, hogy bemenjünk e, kipróbáljuk e azt a vendéglátó helyet vagy sem. Nekem speciel volt egy olyan barátnőm, aki akkor is megállt minden étterem előtt, amikor nem volt éhes, és elraktározta maga számára a benyomásokat, majd visszatért a kiválasztott helyre.


Mindent a külső, kivilágított étlaptartó dobozban elhelyezett étrend bemutató lap alapján tette. Fontos az éttermi arculat megjelenítése az étlapon és az étlapkészítés figyelem felkeltő barátságos szövegezése mellett az egyedi étlapdesign mondhatjuk gyomorszorító lehet.


Jó lenne, ha elfelejtenénk a szabványosított étlap nyomatokat, hiszen még kreatív, professzionális kézi vagy számítógépes grafikával, még a kötött menürendszereket is fel lehet dobni. Ahogy a háborúhoz pénz kell, úgy a vendéglátóhelyhez étlap kell, s mindegy az, hogy a hely az élelmezési piramis csúcsán, vagy pedig a kisebb étkezdék szintjén található.


Emlékszem olyan kifőzdei étlapra, amit el is kértem, mivel olyan személyes hangvételű volt, hogy szerettem volna a barátaimnak megmutatni. Az étlap készítés során fontos, hogy a tartalmi elváráshoz tervezzük a formai megjelenítést. Az esztétikus és könnyen áttekinthető étlap mindenképpen a fogyasztóhoz kell hogy szóljon egyben felkészíti az étkezésre mondhatjuk úgy is, hogy egy jó étlap hatására, a szervezetében az emésztő nedvek kiválasztás fokozódik.


Az étlap olyan, mint a névjegy, olvasásakor alakul ki az első benyomás, az élelmezés munkájáról, és azt sem szabad elfelejtenünk, hogy egy olyan eszköz, ami egyben információhordozó is, új ételeket, alkotóit és gasztronómiai fogalmakat mutathatunk be, ismertethetünk meg a vendégekkel.


A Civertan Grafikai Stúdió munkatársai jó kedélyű grafikusok, akik szeretnek nagyokat enni és finom ételeket megkóstolni. S nem szabad elfelejteni az étlapokon túl az itallap is egy olyan eszköze a vendéglátásnak, amelye tartalmával és grafikai küllemével segít a döntésben előkészítve a vendég számára az ízek és színek harmóniáját.


Nézze meg
portfoliónkat, grafikai referenciáinkat és kérjen személyre szabott árajánlatot a Civertan Grafikai Stúdiótól.

Étlap.lap.hu:

Étlapok Budapest és vidék éttermeiben. Megyénkénti lebontás, fotók, étlaptervezés, gasztro fórum. Mi micsoda az étlapon. Speciális étlapok, bio és egészségkonyhák.

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.