Legfrissebb bejegyzések:
2017-11-12
Miből áll egy grafikai arculat?
 | részletek
Egy cég vagy szolgáltatás grafikai arculatát lépésről lépésre készíti el egy grafikai stúdió. A cég munkájának megismerése után első lépésként mindig a logótervezés kezdődik, ami több forduló után...
2017-11-03
Szó vagy betű logó tervezése
 | részletek
Gyakori grafikus megjelenése egy-egy logónak, olyan cégek esetében - ahol alkotóelemei az egyedi grafikus logónak a webcím, az url vagy a domain név - amikor a vállalkozás vagy szolgáltatás csak az...
2017-11-03
Fekete-fehér és inverz logó tervezése cégeknek
 | részletek
Az egyedi logótervezés során több korrektúra fordulóban egyeztettünk a megrendelővel, hogy milyen felhasznált formái lesznek a szolgáltatásnak vagy cég emblémájának. Amikor az elkészült...
»» minden bejegyzés

Cégnév a logóban

A leggyakoribb logó fajta az, amikor a megrendelő azt kéri a grafikai stúdiótól, hogy egy jel, valamilyen szimbólum és a cég neve szerepeljen együtt a logó tartalmában. Sok esetben a vállalkozás azt is meg szeretné a logójában jeleníteni, ami a cég tevékenységéhez kapcsolódik és erre lehet eszköz az igényelt jel.

Véleményünk szerint nem mindig helyes út, ha a tevékenységre utaló jel szerepel a logóban, hiszen nagyon sok azonos megjelenést eredményezne. Ez pedig azért nem helyes, mivel az az alapvető elvárás a logóval szemben, hogy egyéni, megkülönböztető jele legyen a cégnek.

logó

Azt tudjuk, hogy közel 10 milliárd weboldal van és ettől jóval több vállalkozás alakult a világban, így nehéz azt elképzelni, hogy van olyan logó, amilyet a világ egy másik részén nem gondolt ki, nem rajzolt meg egy grafikus csapat.

A Civertan Grafikai Stúdió mindig egyedi és vállalkozásra szabott logót készít, a grafikai megrendelés után nem használunk vásárolt típuslogókat, grafikai elemeket. A referenciáinkból természetesen kiderül, hogy ezek egyedi tervezésű emblémák.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.