Legfrissebb bejegyzések:
2017-08-31
Paks turisztikai infó táblái
 | részletek
Turisztikai célra információs táblákat állított ki Paks városa, a település kiemelt pontjaira. A közterületi tájékoztató táblák grafikáját a Civertan Grafikai Stúdió készítette, Ferenc Tamás...
2017-08-28
Logóminták megtekinthetők
 | részletek
Amikor egy grafikai cég weboldalát tekintik meg az érdeklődők, általában két dolgot néznek meg először; milyen árfekvésben dolgozik a cég és milyen partnerekkel, referenciákkal rendelkezik. A...
2017-08-22
Mennyibe kerül egy logótervezés – mennyit ér egy új logó?
 | részletek
Természetesen minden logótervezési folyamatot megelőz egy árajánlat kérés és annak elkészítése. Azt hogy egy grafikus vállalkozás készít, tervez meg egy logót, az csak az egyik része annak a...
»» minden bejegyzés

Új logót kapott a Katona

Eredményesen zárult a logótervezési pályázat, amelyet Budapest egyik legnépszerűbb színháza, a Katona József Színház hirdetett. A 380 pályázó közül hét jutott tovább a második körbe, végül pedig Szilágyi József munkája bizonyult a legjobbnak. Alább megmutatjuk a dobogósokat is.

logó

A kiírás szerint a színház modern, letisztult, ugyanakkor markáns és a Katona szellemiségéhez igazodó pályaműveket várt. A zsűrit a színház három szakembere, Máté Gábor művészeti igazgató, Mattyasovszky Bence ügyvezető igazgató és Gricz István kommunikációs vezető, valamint Khell Zsolt díszlettervező alkotta.

Szilágyi József munkájánál a zsűri a pályamű letisztult, korszerű kialakítását, valamint a megjelenésben rejlő többszintű szimbólumrendszert értékelte: a K-embléma egyértelmű, a Katonát rövidítő jelentése mellett a kettőspont utal a színház és a néző közötti párbeszédre, a művészi produktum befogadására, a továbbgondolás szükségességére. A vizuális jel szintén értelmezhető a klasszikus színházi maszk és a mai köznapi kommunikációban bevett smiley-jel [ (: ] leképezéseként. Modern megjelenésű emblémáról van szó, amely nyitottságában illeszkedik a Katona József Színház szellemiségéhez, s jól alkalmazható a színház arculatának fejlesztésében.

logó

A pályázat első helyezettje 50 ezer forint + áfa pénzdíjban részesül, emellett 2-2 tiszteletjegyet kap következő az évad tervezett négy nagyszínházi bemutatójára. A második és harmadik helyezettek díjazása egy 4 alkalmas Katona-ajándékutalvány, valamint korábbi előadásaink DVD-csomagja, a második körbe jutott további 3 pályázó pedig 2 alkalmas Katona-ajándékutalványt kap.

Forrás: http://hg.hu/blog

Logo.lap.hu
| Facebook/logo.lap


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.