Legfrissebb bejegyzések:
2017-07-05
Tervezés, design, szerkesztés, előkészítés és tipográfia
 | részletek
A Civertan Grafikai Stúdió vállalja katalógusok, szórólapok, prospektusok, reklám kiadványok, leporellók készítését. Vállalja a teljes tervezési, tipográfiai, képszerkesztési, ellenőrzési és...
2017-06-30
Nyomdai előkészítés, kiadvány szerkesztés, tördelés
 | részletek
A Civertan Grafikai Stúdió mindennapos feladatai közé tartozik kiadványok, prospektusok tördelése, szerkesztése és grafikai terve, valamint a végleges elfogadott anyag nyomdai előkészítése. Ilyen...
2017-06-28
Logó, kiadvány és roll up tervezés – a „TEXAPP” nemzetközi projekt számára
 | részletek
Az európai textilipar szakképzésének fejlesztését célzó stratégiai kezdeményezés számára terveztünk 2017 tavaszán logót (TEXAPP), kiadványt valamint roll up-ot. A nyomdai előkészítésig bezárólag...
»» minden bejegyzés

42 logó egy témára

Európában jelenleg 42 geopark van, szinte mindegyik rendelkezik önálló honlappal és önálló logóval is. Bár az országok és a területek változnak, az üzenet, az alapkoncepció ugyanaz, így érdekes lehetőséget ad ennek a nagyjából negyven logónak az összehasonlítása.

Plusz kiegészítésként még van egy önálló logója az UNESCO-nak és a Geoparkok Európai szövetségének is. A logókat végig nézve megállapíthatjuk, hogy a grafikusok nem engedték túlzottan szabadjára a fantáziájukat, hiszen a legtöbb logó esetében kevés színnel - jellemzően két-három színnel- és egyszerű, könnyen értelmezhető grafikával oldották meg a feladatot.

Van, ahol a logó inkább egy turisztikai üzenetet fogalmaz meg - jellemző ez a brit helyszínek esetében-, és van néhány látványos, dinamikus grafikával és élénk színekkel megalkotott logó is, amelyek inkább a figyelem felkeltésére hívatottak, kevésbé következtethetők ki belőlük az, hogy mi is látható az adott helyszínen.

nógrád geopark

A magyar embléma -véleményem szerint- a jól sikerültek közé tartozik. Kellemes kivétel - és számomra a legjobb mind közül- a norvégiai Gea Norwegican Geopark színes, ötletes logója, amely jó érzékkel fogta meg azt a sokszínűséget, ami egy geoparkot jellemez, miközben egyértelműen utal arra is, hogy itt elsősorban földtani értékek fogadják a látogatót.

norvég geopark

Forrás: Szépmagyarország.hu

Logó.lap.hu
| Jelkép.lap.hu


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.