Legfrissebb bejegyzések:
2017-08-31
Paks turisztikai infó táblái
 | részletek
Turisztikai célra információs táblákat állított ki Paks városa, a település kiemelt pontjaira. A közterületi tájékoztató táblák grafikáját a Civertan Grafikai Stúdió készítette, Ferenc Tamás...
2017-08-28
Logóminták megtekinthetők
 | részletek
Amikor egy grafikai cég weboldalát tekintik meg az érdeklődők, általában két dolgot néznek meg először; milyen árfekvésben dolgozik a cég és milyen partnerekkel, referenciákkal rendelkezik. A...
2017-08-22
Mennyibe kerül egy logótervezés – mennyit ér egy új logó?
 | részletek
Természetesen minden logótervezési folyamatot megelőz egy árajánlat kérés és annak elkészítése. Azt hogy egy grafikus vállalkozás készít, tervez meg egy logót, az csak az egyik része annak a...
»» minden bejegyzés

42 logó egy témára

Európában jelenleg 42 geopark van, szinte mindegyik rendelkezik önálló honlappal és önálló logóval is. Bár az országok és a területek változnak, az üzenet, az alapkoncepció ugyanaz, így érdekes lehetőséget ad ennek a nagyjából negyven logónak az összehasonlítása.

Plusz kiegészítésként még van egy önálló logója az UNESCO-nak és a Geoparkok Európai szövetségének is. A logókat végig nézve megállapíthatjuk, hogy a grafikusok nem engedték túlzottan szabadjára a fantáziájukat, hiszen a legtöbb logó esetében kevés színnel - jellemzően két-három színnel- és egyszerű, könnyen értelmezhető grafikával oldották meg a feladatot.

Van, ahol a logó inkább egy turisztikai üzenetet fogalmaz meg - jellemző ez a brit helyszínek esetében-, és van néhány látványos, dinamikus grafikával és élénk színekkel megalkotott logó is, amelyek inkább a figyelem felkeltésére hívatottak, kevésbé következtethetők ki belőlük az, hogy mi is látható az adott helyszínen.

nógrád geopark

A magyar embléma -véleményem szerint- a jól sikerültek közé tartozik. Kellemes kivétel - és számomra a legjobb mind közül- a norvégiai Gea Norwegican Geopark színes, ötletes logója, amely jó érzékkel fogta meg azt a sokszínűséget, ami egy geoparkot jellemez, miközben egyértelműen utal arra is, hogy itt elsősorban földtani értékek fogadják a látogatót.

norvég geopark

Forrás: Szépmagyarország.hu

Logó.lap.hu
| Jelkép.lap.hu


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.