Legfrissebb bejegyzések:
2017-02-22
Fénykép alapján rajzolt logó
 | részletek
Az egyik különös és ritka grafikai megoldás logótervezésnél, amikor a megrendelő kívánságára fotó alapján kell megrajzolni az embléma grafikus tartalmát. Ilyen tervezést kért tőlünk a Karszt...
2017-02-02
Könyvborító tervezése
 | részletek
A számítógépes grafika előtti korszakban kiemelt, fontos valamint megtisztelő grafikai feladat volt egy grafikus számára könyvborító tervezése. A Civertan Grafikai Stúdió minden évben számos...
2017-01-28
Kolbász áru címke csomagolási előírások
 | részletek
Gyakran minket - a kolbász és szalámi tervezést készítő húsipari - árucímke tervező grafikus céget kérdeznek meg a termelők, hogy mit kell tartalmaznia a címkének; ezért néhányat...
»» minden bejegyzés

42 logó egy témára

Európában jelenleg 42 geopark van, szinte mindegyik rendelkezik önálló honlappal és önálló logóval is. Bár az országok és a területek változnak, az üzenet, az alapkoncepció ugyanaz, így érdekes lehetőséget ad ennek a nagyjából negyven logónak az összehasonlítása.

Plusz kiegészítésként még van egy önálló logója az UNESCO-nak és a Geoparkok Európai szövetségének is. A logókat végig nézve megállapíthatjuk, hogy a grafikusok nem engedték túlzottan szabadjára a fantáziájukat, hiszen a legtöbb logó esetében kevés színnel - jellemzően két-három színnel- és egyszerű, könnyen értelmezhető grafikával oldották meg a feladatot.

Van, ahol a logó inkább egy turisztikai üzenetet fogalmaz meg - jellemző ez a brit helyszínek esetében-, és van néhány látványos, dinamikus grafikával és élénk színekkel megalkotott logó is, amelyek inkább a figyelem felkeltésére hívatottak, kevésbé következtethetők ki belőlük az, hogy mi is látható az adott helyszínen.

nógrád geopark

A magyar embléma -véleményem szerint- a jól sikerültek közé tartozik. Kellemes kivétel - és számomra a legjobb mind közül- a norvégiai Gea Norwegican Geopark színes, ötletes logója, amely jó érzékkel fogta meg azt a sokszínűséget, ami egy geoparkot jellemez, miközben egyértelműen utal arra is, hogy itt elsősorban földtani értékek fogadják a látogatót.

norvég geopark

Forrás: Szépmagyarország.hu

Logó.lap.hu
| Jelkép.lap.hu


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.