Legfrissebb bejegyzések:
2017-02-22
Fénykép alapján rajzolt logó
 | részletek
Az egyik különös és ritka grafikai megoldás logótervezésnél, amikor a megrendelő kívánságára fotó alapján kell megrajzolni az embléma grafikus tartalmát. Ilyen tervezést kért tőlünk a Karszt...
2017-02-02
Könyvborító tervezése
 | részletek
A számítógépes grafika előtti korszakban kiemelt, fontos valamint megtisztelő grafikai feladat volt egy grafikus számára könyvborító tervezése. A Civertan Grafikai Stúdió minden évben számos...
2017-01-28
Kolbász áru címke csomagolási előírások
 | részletek
Gyakran minket - a kolbász és szalámi tervezést készítő húsipari - árucímke tervező grafikus céget kérdeznek meg a termelők, hogy mit kell tartalmaznia a címkének; ezért néhányat...
»» minden bejegyzés

Könyvborító tervezése - borítóterv

A könyv tervezés azon időszakában, amikor a grafikusok még nem számítógéppel készítették terveiket az egyik legrangosabb grafikusi feladat volt. Majd minden könyvkiadó alkalmazott egy vagy több grafikust, akik nemcsak tördelték, hanem tervezték is a termék megjelenését és a könyv borítót.

A könyv első oldala fontos marketingeszköz, mivel nemcsak, hogy eladnia kell a produktumot, hanem sűrítve tartalmaznia kell annak hangulatát, témáját, és egyben meg kell szólítani azt a célcsoportot, aki megvásárolja.  Egy jó könyvborító befolyásolhatja és meghatározza egy kiadó könyveinek sikerét, vásárlóinak számát.

Mielőtt a Civertan Grafikai Stúdiót megalakítottam volna, a Lipcsei Grafikai és Művészeti Főiskolán volt lehetőségem megtapasztalni ennek a szép szakmának a múltját és a hagyományos kivitelezését. Lipcse városa és ez a Főiskola volt a Könyvművészet központja egész Európában.

Grafikus kollégáink, - akik a könyvborítót tervezik - grafika, illetve tipográfia szakon végeztek az Iparművészeti Egyetemen. Erdély Várai című könyv második kiadásának borítója némi változást hozott az első kiadáshoz képest.

erdélyi várak

A könyv grafikája és tördelése több díjat is nyert a Szép Magyar Könyv pályázaton; így egy Köztársaság Elnöki különdíjat is elnyert a Kiadó és a Civertan Grafikai Stúdió számára.

A könyvborító tervezés tárgyában árajánlatkérő levelét küldje civertan@civertan.hu-ra.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.