Legfrissebb bejegyzések:
2017-08-31
Paks turisztikai infó táblái
 | részletek
Turisztikai célra információs táblákat állított ki Paks városa, a település kiemelt pontjaira. A közterületi tájékoztató táblák grafikáját a Civertan Grafikai Stúdió készítette, Ferenc Tamás...
2017-08-28
Logóminták megtekinthetők
 | részletek
Amikor egy grafikai cég weboldalát tekintik meg az érdeklődők, általában két dolgot néznek meg először; milyen árfekvésben dolgozik a cég és milyen partnerekkel, referenciákkal rendelkezik. A...
2017-08-22
Mennyibe kerül egy logótervezés – mennyit ér egy új logó?
 | részletek
Természetesen minden logótervezési folyamatot megelőz egy árajánlat kérés és annak elkészítése. Azt hogy egy grafikus vállalkozás készít, tervez meg egy logót, az csak az egyik része annak a...
»» minden bejegyzés

Könyvborító tervezése - borítóterv

A könyv tervezés azon időszakában, amikor a grafikusok még nem számítógéppel készítették terveiket az egyik legrangosabb grafikusi feladat volt. Majd minden könyvkiadó alkalmazott egy vagy több grafikust, akik nemcsak tördelték, hanem tervezték is a termék megjelenését és a könyv borítót.

A könyv első oldala fontos marketingeszköz, mivel nemcsak, hogy eladnia kell a produktumot, hanem sűrítve tartalmaznia kell annak hangulatát, témáját, és egyben meg kell szólítani azt a célcsoportot, aki megvásárolja.  Egy jó könyvborító befolyásolhatja és meghatározza egy kiadó könyveinek sikerét, vásárlóinak számát.

Mielőtt a Civertan Grafikai Stúdiót megalakítottam volna, a Lipcsei Grafikai és Művészeti Főiskolán volt lehetőségem megtapasztalni ennek a szép szakmának a múltját és a hagyományos kivitelezését. Lipcse városa és ez a Főiskola volt a Könyvművészet központja egész Európában.

Grafikus kollégáink, - akik a könyvborítót tervezik - grafika, illetve tipográfia szakon végeztek az Iparművészeti Egyetemen. Erdély Várai című könyv második kiadásának borítója némi változást hozott az első kiadáshoz képest.

erdélyi várak

A könyv grafikája és tördelése több díjat is nyert a Szép Magyar Könyv pályázaton; így egy Köztársaság Elnöki különdíjat is elnyert a Kiadó és a Civertan Grafikai Stúdió számára.

A könyvborító tervezés tárgyában árajánlatkérő levelét küldje civertan@civertan.hu-ra.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.