Legfrissebb bejegyzések:
2017-07-25
Dinnye címke grafikai tervezése
 | részletek
Egyre több vállalkozó, illetve termelő igyekszik termékét és terményét reklám grafikai címkével ellátni. A külföldi jellemzően görög dinnyék már évek óta felcímkézve kerülnek az elárusítóhelyekre...
2017-07-05
Tervezés, design, szerkesztés, előkészítés és tipográfia
 | részletek
A Civertan Grafikai Stúdió vállalja katalógusok, szórólapok, prospektusok, reklám kiadványok, leporellók készítését. Vállalja a teljes tervezési, tipográfiai, képszerkesztési, ellenőrzési és...
2017-06-30
Nyomdai előkészítés, kiadvány szerkesztés, tördelés
 | részletek
A Civertan Grafikai Stúdió mindennapos feladatai közé tartozik kiadványok, prospektusok tördelése, szerkesztése és grafikai terve, valamint a végleges elfogadott anyag nyomdai előkészítése. Ilyen...
»» minden bejegyzés

Könyvborító tervezése - borítóterv

A könyv tervezés azon időszakában, amikor a grafikusok még nem számítógéppel készítették terveiket az egyik legrangosabb grafikusi feladat volt. Majd minden könyvkiadó alkalmazott egy vagy több grafikust, akik nemcsak tördelték, hanem tervezték is a termék megjelenését és a könyv borítót.

A könyv első oldala fontos marketingeszköz, mivel nemcsak, hogy eladnia kell a produktumot, hanem sűrítve tartalmaznia kell annak hangulatát, témáját, és egyben meg kell szólítani azt a célcsoportot, aki megvásárolja.  Egy jó könyvborító befolyásolhatja és meghatározza egy kiadó könyveinek sikerét, vásárlóinak számát.

Mielőtt a Civertan Grafikai Stúdiót megalakítottam volna, a Lipcsei Grafikai és Művészeti Főiskolán volt lehetőségem megtapasztalni ennek a szép szakmának a múltját és a hagyományos kivitelezését. Lipcse városa és ez a Főiskola volt a Könyvművészet központja egész Európában.

Grafikus kollégáink, - akik a könyvborítót tervezik - grafika, illetve tipográfia szakon végeztek az Iparművészeti Egyetemen. Erdély Várai című könyv második kiadásának borítója némi változást hozott az első kiadáshoz képest.

erdélyi várak

A könyv grafikája és tördelése több díjat is nyert a Szép Magyar Könyv pályázaton; így egy Köztársaság Elnöki különdíjat is elnyert a Kiadó és a Civertan Grafikai Stúdió számára.

A könyvborító tervezés tárgyában árajánlatkérő levelét küldje civertan@civertan.hu-ra.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére



Add a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.