Legfrissebb bejegyzések:
2017-07-27
Hirdetések tervezése
 | részletek
Online és offline hirdetés tervezés igen gyakori grafikusi feladat. A Zempléni Fesztivál hirdetéseit a sajtó illetve az utcai megjelenés számára már több mint 10 éve a Civertan Grafikai Stúdió...
2017-07-26
Cukrászda grafikus arculata
 | részletek
Mivel mi is szeretjük az édességet mondhatjuk úgy, hogy megkülönböztetett figyelemmel terveztük a Lovas cukrászda egyedi logóját és grafikai megjelenését. Az elfogadott színekkel és grafikával...
2017-07-25
Dinnye címke grafikai tervezése
 | részletek
Egyre több vállalkozó, illetve termelő igyekszik termékét és terményét reklám grafikai címkével ellátni. A külföldi jellemzően görög dinnyék már évek óta felcímkézve kerülnek az elárusítóhelyekre...
»» minden bejegyzés

Jelen a Múlt Jövője logopályázati anyagunk

Az 1756-ban létrehozott Magyar Országos Levéltár logójára tekintve óhatatlanul az a benyomása támad a szemlélőnek, hogy a levéltár évszázados falai között megállt az élet. Aki csak a logót nézi és nem ismeri az intézmény szerteágazó, a jelenhez és a jövőhöz egyaránt ezer szállal kötődő tevékenységét, nem is gondolhat mást, hiszen a tekintélyes épület képe egyértelműen ezt sugallja. A Magyar Országos Levéltárnak tehát új logóra van szüksége.

A MOL logójának megtervezésére hirdetett ötletpályázat iránt a vártnál jóval nagyobb volt az érdeklődés. Hetven pályázó összesen csaknem százötven tervet nyújtott be. Nehéz a választás, és alapos megfontolást igényel, hiszen az új logó a levéltár kommunikációs stratégiájának egyik igen fontos eleme lesz.  Az elbírálás során a legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy néhány pályázó csak igazán kiváló – olykor kifejezetten meglepő, formabontó – ötleteit vetette papírra vázlatos formában, míg mások több szín- és formai változatban részletesen kidolgozott tervekkel, átfogó arculati koncepcióval álltak elő. A pályázat elsődleges célja egy erőteljes üzenetet hordozó, marketing szempontból jól felhasználható, könnyen érthető és reprodukálható látványelem terveztetése volt, és ennek a feltételnek a pályázók többsége igen magas színvonalon meg is felelt.

Az intézmény ezerarcú mivoltát megjelenítő új logó azonban csak akkor teljesítheti igazán hivatását, ha a levéltár munkatársai is azonosulni tudnak a grafika által közvetített üzenettel, ezért a zsűri úgy határozott, hogy minden érdekeltnek lehetőséget ad véleménye kifejezésére. Ennek következtében, és azért, mert a pályázatok váratlanul nagy száma miatt több fordulós válogatásra volt szükség, nem sikerült meghozni a döntést az eredeti kiírásban kitűzött határidőig, vagyis a mai napig. Elismerésünket és köszönetünket fejezzük ki valamennyi pályázónak és megértésükben bízva tájékoztatjuk Önöket, hogy az eredményhirdetésre a jövő hét folyamán kerül sor a honlapon.

Egy új logóra, mely képi formában is megjeleníti mindazt, amit az intézmény sokféle értelmet hordozó JELEN A MÚLT JÖVŐJE jelmondata olyan jól kifejez.

Éppen ezért a Magyar Országos Levéltár NYÍLT ÖTLETPÁLYÁZATOT HIRDET logójának  megtervezésére.

A pályázaton részt vehetnek hivatásos grafikusok és grafikai stúdiók, alap-, közép- és felsőfokú művészeti iskolák növendékei, a levéltár munkatársai, látogatói, ügyfelei és kutatói, vagyis bárki, akinek van elképzelése arról, hogyan lehetne egyetlen grafikai elemben összefoglalni mindazt, amit a levéltár jelent a nemzet múltjában, jelenében és jövőjében.

A jó logó: beszédes, azonosítja és jelképezi tulajdonosát. Jól olvasható, nagy plakáton és kis névjegyen egyaránt. Mutatós és figyelemfelkeltő, színesben éppúgy, mint fekete-fehérben.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.