Legfrissebb bejegyzések:
2017-06-20
Gyors és egyedi logótervezés
 | részletek
Észrevehető egyre gyorsuló világunkban, hogy minden azonnal kell holnapra vagy rosszabb esetben mára. Pár órán belül nem készítünk logót, nem tervezünk arculatot, amit ígérhetünk, hogy a pontos...
2017-06-09
Címketervezés mezőgazdasági terményekre, üvegpalackokra és befőttesüvegekre
 | részletek
Mindannyian nap mint nap találkozunk olyan élelmiszerekkel az áruházak polcain, amiket csak azért vásárolunk meg, mert a csomagolás hatással van ránk, meggyőz minket arról, hogy próbáljuk ki,...
2017-05-29
Egy kiváló kecske joghurt logója
 | részletek
Mindig külön öröm, olyan termék számára logót, grafikai arculatot tervezni, melyet magunk is kedvelünk és rendszeresen fogyasztunk. A felgyői kecskejoghurt az egyik legkiválóbb kecskejoghurt , amit...
»» minden bejegyzés

Jelen a Múlt Jövője logopályázati anyagunk

Az 1756-ban létrehozott Magyar Országos Levéltár logójára tekintve óhatatlanul az a benyomása támad a szemlélőnek, hogy a levéltár évszázados falai között megállt az élet. Aki csak a logót nézi és nem ismeri az intézmény szerteágazó, a jelenhez és a jövőhöz egyaránt ezer szállal kötődő tevékenységét, nem is gondolhat mást, hiszen a tekintélyes épület képe egyértelműen ezt sugallja. A Magyar Országos Levéltárnak tehát új logóra van szüksége.

A MOL logójának megtervezésére hirdetett ötletpályázat iránt a vártnál jóval nagyobb volt az érdeklődés. Hetven pályázó összesen csaknem százötven tervet nyújtott be. Nehéz a választás, és alapos megfontolást igényel, hiszen az új logó a levéltár kommunikációs stratégiájának egyik igen fontos eleme lesz.  Az elbírálás során a legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy néhány pályázó csak igazán kiváló – olykor kifejezetten meglepő, formabontó – ötleteit vetette papírra vázlatos formában, míg mások több szín- és formai változatban részletesen kidolgozott tervekkel, átfogó arculati koncepcióval álltak elő. A pályázat elsődleges célja egy erőteljes üzenetet hordozó, marketing szempontból jól felhasználható, könnyen érthető és reprodukálható látványelem terveztetése volt, és ennek a feltételnek a pályázók többsége igen magas színvonalon meg is felelt.

Az intézmény ezerarcú mivoltát megjelenítő új logó azonban csak akkor teljesítheti igazán hivatását, ha a levéltár munkatársai is azonosulni tudnak a grafika által közvetített üzenettel, ezért a zsűri úgy határozott, hogy minden érdekeltnek lehetőséget ad véleménye kifejezésére. Ennek következtében, és azért, mert a pályázatok váratlanul nagy száma miatt több fordulós válogatásra volt szükség, nem sikerült meghozni a döntést az eredeti kiírásban kitűzött határidőig, vagyis a mai napig. Elismerésünket és köszönetünket fejezzük ki valamennyi pályázónak és megértésükben bízva tájékoztatjuk Önöket, hogy az eredményhirdetésre a jövő hét folyamán kerül sor a honlapon.

Egy új logóra, mely képi formában is megjeleníti mindazt, amit az intézmény sokféle értelmet hordozó JELEN A MÚLT JÖVŐJE jelmondata olyan jól kifejez.

Éppen ezért a Magyar Országos Levéltár NYÍLT ÖTLETPÁLYÁZATOT HIRDET logójának  megtervezésére.

A pályázaton részt vehetnek hivatásos grafikusok és grafikai stúdiók, alap-, közép- és felsőfokú művészeti iskolák növendékei, a levéltár munkatársai, látogatói, ügyfelei és kutatói, vagyis bárki, akinek van elképzelése arról, hogyan lehetne egyetlen grafikai elemben összefoglalni mindazt, amit a levéltár jelent a nemzet múltjában, jelenében és jövőjében.

A jó logó: beszédes, azonosítja és jelképezi tulajdonosát. Jól olvasható, nagy plakáton és kis névjegyen egyaránt. Mutatós és figyelemfelkeltő, színesben éppúgy, mint fekete-fehérben.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.