Legfrissebb bejegyzések:
2017-06-20
Gyors és egyedi logótervezés
 | részletek
Észrevehető egyre gyorsuló világunkban, hogy minden azonnal kell holnapra vagy rosszabb esetben mára. Pár órán belül nem készítünk logót, nem tervezünk arculatot, amit ígérhetünk, hogy a pontos...
2017-06-09
Címketervezés mezőgazdasági terményekre, üvegpalackokra és befőttesüvegekre
 | részletek
Mindannyian nap mint nap találkozunk olyan élelmiszerekkel az áruházak polcain, amiket csak azért vásárolunk meg, mert a csomagolás hatással van ránk, meggyőz minket arról, hogy próbáljuk ki,...
2017-05-29
Egy kiváló kecske joghurt logója
 | részletek
Mindig külön öröm, olyan termék számára logót, grafikai arculatot tervezni, melyet magunk is kedvelünk és rendszeresen fogyasztunk. A felgyői kecskejoghurt az egyik legkiválóbb kecskejoghurt , amit...
»» minden bejegyzés

Tizedik alkalommal lehet nevezni a Henkel CEE művészeti díjára

Tizedik évfordulóját ünnepli a Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) művészeti pályázata, a Henkel Art.Award. A Henkel idén, Közép-Kelet-Európa 23 országából, a képzőművészet több területéről várja a jelentkezőket, így pályázni lehet festészet, grafika, fotó, videó és installáció kategóriában. A nyertes a 7 000 eurós pénzjutalom mellett lehetőséget kap arra is, hogy hazájában, illetve a bécsi MUMOK-ban 2012-ben saját műveiből kiállítást rendezzen.

A Henkel Art.Award. 2011 díj célja, hogy elismerje a régió kiemelkedő művészeit. A művészet nem csupán a régió kulturális megértését segíti elő, hanem egyúttal hozzájárul az európai integráció előmozdításához is - mondta Günter Thumser, a Henkel CEE elnöke.

Az elmúlt két évhez hasonlóan, idén is a kortárs képzőművészet területéről festészet, grafika, fotó, videó és installáció kategóriákban készült alkotásokkal pályázhatnak a művészek. Az anyagok beadási határideje: 2011. június 10.

A beküldött pályamunkákat egy többlépcsős kiválasztási folyamat során bírálja el a zsűri. Júniusban a hazai művészekből és szakértőkből álló stáb kiválasztja azt az egy pályázót, aki a nemzetközi mezőnybe jut. Ezt követően a kurátorokból és múzeumi szakemberekből álló nemzetközi zsűri, Bécsben választja ki azt az öt művészt, akit a Henkel Art.Award. 2011 díjra jelöl.

A művészeti díj nyertesét 2011. november 8-án, díjkiosztó gála keretein belül hirdetik ki Bécsben. A Henkel Art.Award. díjazottja 7 000 euró pénzjutalmat kap, és egy lehetőséget arra, hogy hazájában saját kiállítást szervezzen a Henkel támogatásával. A Henkel CEE szakmai együttműködő partnere a KulturKontakt Austria és a MUMOK (Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig). A győztesnek arra is lesz lehetősége, hogy műveiből nemcsak hazájában, hanem 2012-ben a MUMOK-ban is kiállítást rendezzen. A nyertes művei a kiállítási katalógusban is megjelennek majd.

Az utóbbi években a Henkel Art.Award egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hazai művészi körökben is, amit jól példáz, hogy a 2010-es versenyre már 122 magyar művész nyújtotta be jelentkezését. A Henkel Art.Award tíz éves története alatt már több magyar pályázó is szép sikereket ért el. 2007-ben Domán Rajmund, a kotyoGO fantázianevű hordozható kávéfőzőjével nyerte el a Henkel Art.Award. fődíját. Tavaly pedig, az installáció kategóriában pályázó Hory Gergely is bekerült az 1 100 művész közül kiválasztott legjobb öt közé. A fődíjat végül, a lengyel születésű Maksymilian Cie¶lak nyerte.

A pályázati felhívás és a jelentkezési lap a www.henkel.hu és a www.morpho.hu/sajtoszoba honlapról is letölthető.

Forrás: Épülettár.hu

Logó.lap.hu | Designkiadványok.lap.hu


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.