Legfrissebb bejegyzések:
2017-10-20
Logótervezés étel házhozszállító cégnek
 | részletek
Az elmúlt 20 évben hamar megszoktuk az étel házhozszállítás lehetőségeinek egyre bővülő választékát. Az üzemi étkezdék és a nagy cégek konyháinak megszűnésével valamint a home office - az...
2017-10-19
A Méhészeti Oktató és Látogatóközpont neve végül ALVARIUM lett
 | részletek
Ez a kaptár neve latinul, innen rajzanak majd ki a kis és nagy méhészek, illetve majd itt találjuk meg a mézet és a mézhez kapcsolódó termékeket is. A Civertan Grafikai Stúdió legújabb...
2017-10-06
Logó felújítás, céges logó átalakítása
 | részletek
Ahogy egy-egy vállalkozás vagy szolgáltatás növekszik, úgy jelentkezik a céges marketing tervekben a termék hirdetésének igénye. Ezzel egy időben kell minőségi vektoros grafikává átalakítatni a...
»» minden bejegyzés

Tizedik alkalommal lehet nevezni a Henkel CEE művészeti díjára

Tizedik évfordulóját ünnepli a Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) művészeti pályázata, a Henkel Art.Award. A Henkel idén, Közép-Kelet-Európa 23 országából, a képzőművészet több területéről várja a jelentkezőket, így pályázni lehet festészet, grafika, fotó, videó és installáció kategóriában. A nyertes a 7 000 eurós pénzjutalom mellett lehetőséget kap arra is, hogy hazájában, illetve a bécsi MUMOK-ban 2012-ben saját műveiből kiállítást rendezzen.

A Henkel Art.Award. 2011 díj célja, hogy elismerje a régió kiemelkedő művészeit. A művészet nem csupán a régió kulturális megértését segíti elő, hanem egyúttal hozzájárul az európai integráció előmozdításához is - mondta Günter Thumser, a Henkel CEE elnöke.

Az elmúlt két évhez hasonlóan, idén is a kortárs képzőművészet területéről festészet, grafika, fotó, videó és installáció kategóriákban készült alkotásokkal pályázhatnak a művészek. Az anyagok beadási határideje: 2011. június 10.

A beküldött pályamunkákat egy többlépcsős kiválasztási folyamat során bírálja el a zsűri. Júniusban a hazai művészekből és szakértőkből álló stáb kiválasztja azt az egy pályázót, aki a nemzetközi mezőnybe jut. Ezt követően a kurátorokból és múzeumi szakemberekből álló nemzetközi zsűri, Bécsben választja ki azt az öt művészt, akit a Henkel Art.Award. 2011 díjra jelöl.

A művészeti díj nyertesét 2011. november 8-án, díjkiosztó gála keretein belül hirdetik ki Bécsben. A Henkel Art.Award. díjazottja 7 000 euró pénzjutalmat kap, és egy lehetőséget arra, hogy hazájában saját kiállítást szervezzen a Henkel támogatásával. A Henkel CEE szakmai együttműködő partnere a KulturKontakt Austria és a MUMOK (Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig). A győztesnek arra is lesz lehetősége, hogy műveiből nemcsak hazájában, hanem 2012-ben a MUMOK-ban is kiállítást rendezzen. A nyertes művei a kiállítási katalógusban is megjelennek majd.

Az utóbbi években a Henkel Art.Award egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hazai művészi körökben is, amit jól példáz, hogy a 2010-es versenyre már 122 magyar művész nyújtotta be jelentkezését. A Henkel Art.Award tíz éves története alatt már több magyar pályázó is szép sikereket ért el. 2007-ben Domán Rajmund, a kotyoGO fantázianevű hordozható kávéfőzőjével nyerte el a Henkel Art.Award. fődíját. Tavaly pedig, az installáció kategóriában pályázó Hory Gergely is bekerült az 1 100 művész közül kiválasztott legjobb öt közé. A fődíjat végül, a lengyel születésű Maksymilian Cie¶lak nyerte.

A pályázati felhívás és a jelentkezési lap a www.henkel.hu és a www.morpho.hu/sajtoszoba honlapról is letölthető.

Forrás: Épülettár.hu

Logó.lap.hu | Designkiadványok.lap.hu


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.