Legfrissebb bejegyzések:
2017-07-05
Tervezés, design, szerkesztés, előkészítés és tipográfia
 | részletek
A Civertan Grafikai Stúdió vállalja katalógusok, szórólapok, prospektusok, reklám kiadványok, leporellók készítését. Vállalja a teljes tervezési, tipográfiai, képszerkesztési, ellenőrzési és...
2017-06-30
Nyomdai előkészítés, kiadvány szerkesztés, tördelés
 | részletek
A Civertan Grafikai Stúdió mindennapos feladatai közé tartozik kiadványok, prospektusok tördelése, szerkesztése és grafikai terve, valamint a végleges elfogadott anyag nyomdai előkészítése. Ilyen...
2017-06-28
Logó, kiadvány és roll up tervezés – a „TEXAPP” nemzetközi projekt számára
 | részletek
Az európai textilipar szakképzésének fejlesztését célzó stratégiai kezdeményezés számára terveztünk 2017 tavaszán logót (TEXAPP), kiadványt valamint roll up-ot. A nyomdai előkészítésig bezárólag...
»» minden bejegyzés

Mesekönyv a Gödöllői Kastélyról

A Civertan Grafikai Stúdió a 2009-es év második fele és a 2010-es év első felében több közös munkát végzett Ferenc Tamással, az egri képzőművésszel, akinek egyik jeles és számomra különösen kedves munkájáról szeretnék írni.
Tamás barátom a Civertanos időszakában készítette a Herceg Egérváry Elemér naplója c. könyv illusztrációit, melynek szöveges részét Faludi Ildikó és Reményi Márton írta.

Egerek a gödöllői kastélyban"A Gödöllői Grassalkovich kastély 1867-1918 közötti történetét királyi időszaknak szokták nevezni. Erzsébet királyné és I. Ferenc József ekkoriban sokszor megfordult itt hogy idejét pihenéssel, vadászattal, udvari bálokkal töltse. Kevesen tudják azonban, hogy ugyanakkor a kastély állandó lakója volt Herceg Egérváry Elemér aki meglehetősen sajátos, mintegy 6,4 cm magas nézőpontból rögzítette naplójába a kastély mindennapjait. A nemrégiben előkerült, páratlanul értékes dokumentum 7-10 éveseknek, kicsit még ennél is nagyobbaknak, valamint szüleiknek tartogat izgalmas, eddig még soha nem publikált újdonságokat a Gödöllői kastélyról."

A gödöllői Grassalkovich kastélyÍgy szól az "Avagy feljegyzések a Gödöllői kastélyból" alcímet viselő mesekönyv tartalom leírása. Egyben szeretnénk gratulálni Ferenc Tamásnak és a szerzőknek e nagyszerű könyvhöz, megköszönve Tamásnak a közös munkát, bízva a folytatásban. Egyben jeleznénk hogy néhány példány a Civertan Grafikai Stúdió irodájában elérhető, de biztosan a Gödöllői kastély múzeumshopjában kapható.


A mesekönyv 2010. szeptember 27-én Múzeumpedagógiai Nívódíjat kapott!

Szeptember 27-én a Múzeumpedagógiai Évnyitó keretében, Székesfehérváron adták át az idei Múzeumpedagógiai Nívódíjakat.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ kiadvány kategóriában a két legjobbnak járó díj egyikét a Gödöllői Királyi Kastély Múzeumnak ítélte, a Herceg Egérváry Elemér naplója című mesekönyvért.
Királyikastély.hu


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.