Legfrissebb bejegyzések:
2017-02-22
Fénykép alapján rajzolt logó
 | részletek
Az egyik különös és ritka grafikai megoldás logótervezésnél, amikor a megrendelő kívánságára fotó alapján kell megrajzolni az embléma grafikus tartalmát. Ilyen tervezést kért tőlünk a Karszt...
2017-02-02
Könyvborító tervezése
 | részletek
A számítógépes grafika előtti korszakban kiemelt, fontos valamint megtisztelő grafikai feladat volt egy grafikus számára könyvborító tervezése. A Civertan Grafikai Stúdió minden évben számos...
2017-01-28
Kolbász áru címke csomagolási előírások
 | részletek
Gyakran minket - a kolbász és szalámi tervezést készítő húsipari - árucímke tervező grafikus céget kérdeznek meg a termelők, hogy mit kell tartalmaznia a címkének; ezért néhányat...
»» minden bejegyzés

Mesekönyv a Gödöllői Kastélyról

A Civertan Grafikai Stúdió a 2009-es év második fele és a 2010-es év első felében több közös munkát végzett Ferenc Tamással, az egri képzőművésszel, akinek egyik jeles és számomra különösen kedves munkájáról szeretnék írni.
Tamás barátom a Civertanos időszakában készítette a Herceg Egérváry Elemér naplója c. könyv illusztrációit, melynek szöveges részét Faludi Ildikó és Reményi Márton írta.

Egerek a gödöllői kastélyban"A Gödöllői Grassalkovich kastély 1867-1918 közötti történetét királyi időszaknak szokták nevezni. Erzsébet királyné és I. Ferenc József ekkoriban sokszor megfordult itt hogy idejét pihenéssel, vadászattal, udvari bálokkal töltse. Kevesen tudják azonban, hogy ugyanakkor a kastély állandó lakója volt Herceg Egérváry Elemér aki meglehetősen sajátos, mintegy 6,4 cm magas nézőpontból rögzítette naplójába a kastély mindennapjait. A nemrégiben előkerült, páratlanul értékes dokumentum 7-10 éveseknek, kicsit még ennél is nagyobbaknak, valamint szüleiknek tartogat izgalmas, eddig még soha nem publikált újdonságokat a Gödöllői kastélyról."

A gödöllői Grassalkovich kastélyÍgy szól az "Avagy feljegyzések a Gödöllői kastélyból" alcímet viselő mesekönyv tartalom leírása. Egyben szeretnénk gratulálni Ferenc Tamásnak és a szerzőknek e nagyszerű könyvhöz, megköszönve Tamásnak a közös munkát, bízva a folytatásban. Egyben jeleznénk hogy néhány példány a Civertan Grafikai Stúdió irodájában elérhető, de biztosan a Gödöllői kastély múzeumshopjában kapható.


A mesekönyv 2010. szeptember 27-én Múzeumpedagógiai Nívódíjat kapott!

Szeptember 27-én a Múzeumpedagógiai Évnyitó keretében, Székesfehérváron adták át az idei Múzeumpedagógiai Nívódíjakat.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ kiadvány kategóriában a két legjobbnak járó díj egyikét a Gödöllői Királyi Kastély Múzeumnak ítélte, a Herceg Egérváry Elemér naplója című mesekönyvért.
Királyikastély.hu


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.