Legfrissebb bejegyzések:
2017-08-31
Paks turisztikai infó táblái
 | részletek
Turisztikai célra információs táblákat állított ki Paks városa, a település kiemelt pontjaira. A közterületi tájékoztató táblák grafikáját a Civertan Grafikai Stúdió készítette, Ferenc Tamás...
2017-08-28
Logóminták megtekinthetők
 | részletek
Amikor egy grafikai cég weboldalát tekintik meg az érdeklődők, általában két dolgot néznek meg először; milyen árfekvésben dolgozik a cég és milyen partnerekkel, referenciákkal rendelkezik. A...
2017-08-22
Mennyibe kerül egy logótervezés – mennyit ér egy új logó?
 | részletek
Természetesen minden logótervezési folyamatot megelőz egy árajánlat kérés és annak elkészítése. Azt hogy egy grafikus vállalkozás készít, tervez meg egy logót, az csak az egyik része annak a...
»» minden bejegyzés

Mesekönyv a Gödöllői Kastélyról

A Civertan Grafikai Stúdió a 2009-es év második fele és a 2010-es év első felében több közös munkát végzett Ferenc Tamással, az egri képzőművésszel, akinek egyik jeles és számomra különösen kedves munkájáról szeretnék írni.
Tamás barátom a Civertanos időszakában készítette a Herceg Egérváry Elemér naplója c. könyv illusztrációit, melynek szöveges részét Faludi Ildikó és Reményi Márton írta.

Egerek a gödöllői kastélyban"A Gödöllői Grassalkovich kastély 1867-1918 közötti történetét királyi időszaknak szokták nevezni. Erzsébet királyné és I. Ferenc József ekkoriban sokszor megfordult itt hogy idejét pihenéssel, vadászattal, udvari bálokkal töltse. Kevesen tudják azonban, hogy ugyanakkor a kastély állandó lakója volt Herceg Egérváry Elemér aki meglehetősen sajátos, mintegy 6,4 cm magas nézőpontból rögzítette naplójába a kastély mindennapjait. A nemrégiben előkerült, páratlanul értékes dokumentum 7-10 éveseknek, kicsit még ennél is nagyobbaknak, valamint szüleiknek tartogat izgalmas, eddig még soha nem publikált újdonságokat a Gödöllői kastélyról."

A gödöllői Grassalkovich kastélyÍgy szól az "Avagy feljegyzések a Gödöllői kastélyból" alcímet viselő mesekönyv tartalom leírása. Egyben szeretnénk gratulálni Ferenc Tamásnak és a szerzőknek e nagyszerű könyvhöz, megköszönve Tamásnak a közös munkát, bízva a folytatásban. Egyben jeleznénk hogy néhány példány a Civertan Grafikai Stúdió irodájában elérhető, de biztosan a Gödöllői kastély múzeumshopjában kapható.


A mesekönyv 2010. szeptember 27-én Múzeumpedagógiai Nívódíjat kapott!

Szeptember 27-én a Múzeumpedagógiai Évnyitó keretében, Székesfehérváron adták át az idei Múzeumpedagógiai Nívódíjakat.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ kiadvány kategóriában a két legjobbnak járó díj egyikét a Gödöllői Királyi Kastély Múzeumnak ítélte, a Herceg Egérváry Elemér naplója című mesekönyvért.
Királyikastély.hu


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.