Legfrissebb bejegyzések:
2017-06-28
Logó, kiadvány és roll up tervezés – a „TEXAPP” nemzetközi projekt számára
 | részletek
Az európai textilipar szakképzésének fejlesztését célzó stratégiai kezdeményezés számára terveztünk 2017 tavaszán logót (TEXAPP), kiadványt valamint roll up-ot. A nyomdai előkészítésig bezárólag...
2017-06-27
Kis vállalkozások számára logótervezés
 | részletek
Sokan úgy vélik, hogy a kisvállalkozások számára nem fontos a jó, kreatív és kifejező logó, elegendő számukra egy egyszerű névkiírás vagy egy nem grafikus által készített jelkép. Biztosak...
2017-06-20
Gyors és egyedi logótervezés
 | részletek
Észrevehető egyre gyorsuló világunkban, hogy minden azonnal kell holnapra vagy rosszabb esetben mára. Pár órán belül nem készítünk logót, nem tervezünk arculatot, amit ígérhetünk, hogy a pontos...
»» minden bejegyzés

Converse

A Converse története
Chris Evert, Jimmy Connors, Larry Bird, Magic Johnson, Denis Rodman, Guy Mariano. Fantasztikus, jól ismert nevek. Ők azok a világsztárok, akik Marquis Converse felszerelései mellé adták a nevüket, és teljesítményükkel erősítették a Converse sportmárka helyét a világmárkák között. A Converse ma is a Bolygónk legkeresettebbjei közé tartozik.


1908.
Marquis ConverseMarquis Converse megalapítja a „Converse Rubber Company”-t és már a kezdeti években kollégáival kiváló sportcipőket készít.

1917.
Chuck TaylorA Converse bemutatja az „All Star” atlétacipőt, amely kitűnő kosárlabdacipőnek bizonyul. A cipők további fejlesztésében döntő mozzanatnak bizonyult, amikor Chuck Taylor is az „All Star” atlétacipőt választotta, és vált ezzel a világ első profi módon szponzorált játékosává. Ő akkoriban már professzionális kosárlabdázó volt, még jóval a ligák megalakulása előtt. Több csapatban is játszott, többek között a Buffalo Germans és az Akron Firestones színeiben is ontotta a kosarakat.

1921.
Miután a Converse-cégnél elhelyezkedett, ötletei alapján a következő évben kisebb átalakításokat végztek az „All Star” cipőkön, méginkább a kosárlabdázás igényeihez igazítva azt. Ezzel, lényegében megszületett a világ első, speciálisan ehhez a sportághoz készült lábbelije.

 1923.
Converse Chuck Taylor emblémaA cipő fejlesztéséhez adott hozzájárulásának eredményeképpen Chuck Taylor aláírása része a Converse-logónak és mindig feltűnik az „All Star” cipőkön is.

1930.
A Converse bemutatja a speciálisan teniszhez, tollaslabdázáshoz készült cipőjét, amelyet tervezőjéről „Jack Purcell”-nek neveznek el. Olyan neves teniszezők viselték később ezt a terméket, mint a világhírű Chris Evert és Jimmy Connors. A Converse „All Star” története azonban nem megkövült sztori, hanem együtt ível a kosárlabdázás, valamint a Converse-hez kapcsolódó sportágak fejlődésével. Utóbbira példa az imént említett tenisz, valamint a hatvanas években Kaliforniában kialakult gördeszkázás. A világsikert bejárt cipő természetesen a kezdetektől jelen volt az NBA mérkőzéseken is. Mindig viselték nagy sztárok, akik tanácsaikkal hozzájárultak a folyamatos fejlesztésekhez.

1976.
Julius Dr. „J” Erving „All Star” cipőben zsákolt elsőként a büntetővonalról elrugaszkodva. Dr. „J” a mai napig tanácsadó. A chevron/star embléma ettől kezdve lett népszerű.

1980.
Larry Birdnek és Magic Johnson-nak is elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a Converse cipők - „One Star”, „Weapon” - mindig versenyképesek voltak a szaporodó vetélytársakkal szemben.

1998.
Dennis Rodman a Converse élszponzoráltja, megjelenik az első nevével ellátott Converse „All Star” kosárlabdacipő. Az amerikai profiligában ma is több nagy játékos használja az „All Star” cipőket, köztük Karl Malone, Jalen Rose, Larry Johnson, Bobby Jackson, Andre Miller, Wally Sczerbiak és még sokan mások.

1990.
Bevezetik a React-talpkiképzésű cipőt, melyben a sarokrész rezgéselnyelő része speciális zselés anyagot tartalmaz.

1999.
Bevezetik a React II-t, amely nagyobb terjedelmű és jobb rezgéselnyelő képességű.

2000.
A Converse legmodernebb típusa, az „All Star” He 01 különlegesen könnyű cipő. Ez részben a sarok alatti rezgéselnyelő részbe épített, héliumot tartalmazó kapszuláknak köszönhető (a hélium hétszer könnyebb a levegőnél), de a cipő konstrukciójához felhasznált különleges anyagok és a kivehető betétrész kiképzése is hozzájárul az ultrakönnyű végeredményhez. A gördeszkások a sportág kialakulása óta hordják a Converse cipőket, a sporthoz megfelelő adottságai miatt. A 80-as években olyan híres deszkások viselték, mint Christian Hosoi, Natas Kaupas, Rodney Mullen és a 90-es évek első felében Guy Mariano. A 90-es évek második felében a Converse speciálisan a gördeszkázáshoz kezdett cipőket gyártani, valamint támogatni a sportot nagy nemzetközi versenyek, rendezvények és skateparkok szponzorálásával.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.