Legfrissebb bejegyzések:
2017-02-22
Fénykép alapján rajzolt logó
 | részletek
Az egyik különös és ritka grafikai megoldás logótervezésnél, amikor a megrendelő kívánságára fotó alapján kell megrajzolni az embléma grafikus tartalmát. Ilyen tervezést kért tőlünk a Karszt...
2017-02-02
Könyvborító tervezése
 | részletek
A számítógépes grafika előtti korszakban kiemelt, fontos valamint megtisztelő grafikai feladat volt egy grafikus számára könyvborító tervezése. A Civertan Grafikai Stúdió minden évben számos...
2017-01-28
Kolbász áru címke csomagolási előírások
 | részletek
Gyakran minket - a kolbász és szalámi tervezést készítő húsipari - árucímke tervező grafikus céget kérdeznek meg a termelők, hogy mit kell tartalmaznia a címkének; ezért néhányat...
»» minden bejegyzés

Cégnév a logóban

A leggyakoribb logó fajta az, amikor a megrendelő azt kéri a grafikai stúdiótól, hogy egy jel, valamilyen szimbólum és a cég neve szerepeljen együtt a logó tartalmában. Sok esetben a vállalkozás azt is meg szeretné a logójában jeleníteni, ami a cég tevékenységéhez kapcsolódik és erre lehet eszköz az igényelt jel.

Véleményünk szerint nem mindig helyes út, ha a tevékenységre utaló jel szerepel a logóban, hiszen nagyon sok azonos megjelenést eredményezne. Ez pedig azért nem helyes, mivel az az alapvető elvárás a logóval szemben, hogy egyéni, megkülönböztető jele legyen a cégnek.

logó

Azt tudjuk, hogy közel 10 milliárd weboldal van és ettől jóval több vállalkozás alakult a világban, így nehéz azt elképzelni, hogy van olyan logó, amilyet a világ egy másik részén nem gondolt ki, nem rajzolt meg egy grafikus csapat.

A Civertan Grafikai Stúdió mindig egyedi és vállalkozásra szabott logót készít, a grafikai megrendelés után nem használunk vásárolt típuslogókat, grafikai elemeket. A referenciáinkból természetesen kiderül, hogy ezek egyedi tervezésű emblémák.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreAdd a Facebook-hoz

Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.